Cara pegang baby supaya baby selesa dengan ibu

Hi saya first mom nak meluahkan. Baby saya macam tak selesa bila saya pegang dia (dukung), tenangkan dia bila nangis. (Akn lagi menjerit) kenapa ya? Saya rasa sama je cara saya pegang dgn ibu saya pegang. Atau dia dah selesa dgn neneknya (ibusaya) saya agak sedih jugak sebab kalau nak bawak dia keluar, takut dia akan menangis dgn cara saya. Hmm harap dah duduk sendiri next week baby akan okay dgn ibunyaa nanti #bantusharing #firstbaby

5 Balas

Cuba try body to body. Anak saya mcm tu menangis je tenangkan dia, dukung dia letak kt dada. Try buka baju baby and awak. Lama2 dia okay. And selesa. Pujuk baby pon kena try and error