Cara pegang baby supaya baby selesa dengan ibu

Hi saya first mom nak meluahkan. Baby saya macam tak selesa bila saya pegang dia (dukung), tenangkan dia bila nangis. (Akn lagi menjerit) kenapa ya? Saya rasa sama je cara saya pegang dgn ibu saya pegang. Atau dia dah selesa dgn neneknya (ibusaya) saya agak sedih jugak sebab kalau nak bawak dia keluar, takut dia akan menangis dgn cara saya. Hmm harap dah duduk sendiri next week baby akan okay dgn ibunyaa nanti #bantusharing #firstbaby

5 Balas

just pikir positive. teruskan belajar n belajar. normal je bby nanges time bby2 ni. jgn pkir sbb bby x selesa dgn kita ke pe. try je pgg cara cmne pon tuk pujuk bby bnyk video cara untuk tenangkan bby y nanges. saya dlu pon x pandai tp xkn nk harap org lain je. n xperlu serba salah kalo ank nanges kt lua ke pe time kita keluar. sbb tu je dorang tau, kalo dorang reti ckp dorang bgtau apa yg xkena. jd tugas kita just perhatikn pe y dia nak. cuba cari ilmu punca bby nanges kenapa, n cari solution. pape pon jgn pikir bukan2 ye. kena positive