Macam mana nak turunkan hb ?

Saya first mom jadi tak tahu macm mana boleh terlebih hb(15.1) pregnant dh 17week. Ada sesiap boleh bagitahu nak makan apa untuk turunkan sikit hb ni?

2 Balas

sy 1st mom to be xde lgsg pglmn pregnant sblm ni, 1st buka buku nurse xtulis pon bacaan hb sy, Kali ke2 check up 15.4 sbb sy mkn buah delima n jambu batu hari2 kot sbb tgok video kt TT byk yg ckp hb low nurse bising2 tapi bila tlebih tinggi nurse kk kt tmpt sy xbising pon tapi sy xsedap hati cte kt sil dia ckp tinggi tu, sblm check up ke3 sy lgsg xmkn delima bila check hb 13.8 ok je..baru nurse lengkpkn dlm buku masa 1st check up dulu hb 13.4..mgkin hb kita dh cntik bacaan kot so xpyh consume mcm2 produk yg byk promote kt TT tu..lain org lain tahap kesihatan dia..pendpt sy la

dktr tak advise ke? should be kena tanya dktr sbb klu awk ada mkn ubt apa2 kena refer mereka semula.