Turunkan hb

Assalamualaikum nak tanya ada tak cara nk turunkan hb? Hb saya 16.1 nurse kata hb tggi darah pekat, risau pulak, kalau hb tinggi ada apa2 kesan pada bayi dlm kandungan ka?

4 Balas

hb rendah tak normal.. hb 11 ke atas tu normal.. kalau nurse tak ada cakap apa2, maknanye tak ada masalah.. nurse tak suruh mari klinik sekali lg kan.. nanti bile2 next appointment kene tanya nurse/doktor kalau ada masalah pasal hb k apa..

10mo ago

appointment lambat lagi tu. ad je hb 15 k atas sebab pemakanan atau susu. kena control makan minum. kakak sy mngandung hb 16 sampai dah beranak n anak tak kuning sebab dia minum susu. kawan saya pn mengandung hb 15 minum calla milk tapi tak beranak lagi.

Oo ada ye org hb tinggi..sy ingat yg rendah je ada..yg hb low pun nurse dh suggest makan mcm²..nurse awak x terang apa² ke?

10mo ago

Nurse tak dak bg tau apa nk kena mkn atau elak makan, dia cuma ckp hb saya tggi ja

sy hb 9 ngam2 and first pregnancy. tpi nurse bg ubat cair darah. nurse kt tmpt sis tkde bg ubat ape2 ke?

10mo ago

Bg ubat biasa ja, asid folik , b complex , iron, vit c

Maaf tanya, nurse takde bagi apa2 advice ke?

10mo ago

Tak dak pun,