Susu untuk baby

Hi momies. Boleh tolong suggest susu untuk baby yg sebelum ni fully bf. Saya dh try similac, similac rumusan khas(soy), dupro, dugro dumex, dutch baby, frisolac, snow tp semua baby tolak. Nak campur susu sbb bila pam dah tak meriah. Terpaksa ulang alik dr tempat kerja (40 minit) utk hantar susu. Baby sudah 7 bulan. #ingintahu #bantujawab

5 Balas

salam,sis. anak saya pun sama tolak susu formula. Tapi saya still bg susu formula, bila dia dahaga je bg. kadang kena bg waktu mengiring mcm nk menyusu badan. kdg kena org lain bagikan susu, kdg kena nyanyi2 bg ralit. mcm2 cara buat nak bg dia minum. lama2 alhamdulillah boleh dah minum. sis jangan putus asa. kena keep bg

Saya pun ada masalah yg sama mcm awak. Susu dh tak meriah. Anak pulak reject bnyk susu dh try😭😭😭

susu kambing dh try ke

Try s26 sma

Morinaga