Tak sengaja terpukul anak

Saya duk rumah mertua . Saya ada anak umur setahun . Pagi2 saya kalut sediakan anak saya punya breakfast . Anak saya baru boleh berjalan so kalut la sikit kutip dia 😔 pastu dia nangis2 heret2 baju saya mintak dukung . Dgn nenek dia mmg dia taknak . Lpas saya siap buat sarapan anak saya xnak duduk makan pulak so sikit jela dia makan sebab dia nak main . Dia tepis pinggang jatuh , makanan tertumpah . Saya xmarah sebab dia kecik lagi dia xtahu apa . Saya bukan jnis marah2 anak2 . Xpernah sekali pun saya berkasar dgn dia . Saya pun sapula bersihkan tempat makan dia . Tengah fokus kemas makanan dia . Dia bngun pergi berjalan kat meja , saya xperasan ada gelas kat situ 😭😭Dia gi minum pulak air bapak dia . Air ketum sikit dalam gelas . Bapak dia minum suka letak merata gelas . Anak baru pandai berjalan abis benda kutip masuk dalam mulut . Saya cepat2 basuh mulut masani saya dah stress dah , saya terpukul anak saya cubit sikit 😭😭 saya cakap mama sibuk kemas cepat je tangan adik buat keje . Saya masuk bilik saya marah suami saya , kenapa xfaham ada anak kecik minum xreti simpan ke .. xpasal2 anak jadi mangsa . Geram yg amat pada suami . Alhamdullillah anak saya ok je hrini nasib baik xjdi apa2 risau betul saya .. cuma rasa bersalah sngt kat anak . Saya xhenti mintak maaf kat anak . Maafkan mama sayang .. mama xsengaja terpukul awak . Awak xthu apa pun .. mama stress dgn bapak awak .. bila lah nk berhenti minum ketum . Menyusahkan betul .. 😔😔

2 Balas

Patut pukul bapak dia tu …… dh tahu ada anak kcik bnda2 mcm tu ltk merata …. Lagi 1 minum ketum bukan ada faedah pon buat hbis duit jeee… 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

Sabarlah sis. Dah terrrr nak buat mcm mana. Lepas ni boleh biasakan terrr libas bapaknya pulak, mcm saya. Apa2hal mmg carik bapaknya terus

7mo ago

yela sis memang bisingla pagi tadi saya marah husband depan mertua , mertua senyap xkata apa sebab tahu mmg salah suami .. mmg selalu xbgi muka pun kat bapaknya . sbb tua pun nk kena cakap satu2 macam xde anak pulak perangai