Gbs positif

Saya due date 17/02. Tapi asyk risau sejak tahu kne Gbs. Risau kat anak masuk nicu. 2 3 hari ini pn keputihan bnyk keluar.

8 Balas

Saya gbs + dan due saya lebih kurang puan. Saya diberi antibiotik untuk 5 hari dan alhamdulillah keputihan dah kurang sangat². Kalau keputihan puan masih banyak keluar, kena refer doktor semula untuk continue antibiotik. Jangan dibiarkan atau memandai ambil ubat sendiri tanpa pemantauan doktor.

2y ago

ubat antibiotik tu masuk salur darah ataupun pil yer puan. sebelum ini sy cuma dapat pil insert bawah sahaja. minggu depan ada checkup nnti sy maklum pada dr semula.

masa first pregnancy dulu sy gbs+ jugak. now second pregnancy, alhamdulillah gbs takde sebab baru kelaur result mintk dr buat swab untuk test gbs. sis boleh try suppliment dr biolife yg sy share gambar ni. sbb sy dpt pun dari Dr Pakar sendiri. alhamdulillah keputihan kurang n takde gbs.

2y ago

terima kasih diatas perkongsian. nnti sy beli

2y ago

terima kasih puan atas perkongsian.

try rajin mnum suam dan makan yogurt .. sya keputihan jugak tapi awal pregnancy je .. skrng 30w kurang dah

2y ago

baik puan, terima kasih atas perkongsian

Keputihan sis jadi macam mana ya sebelum sis buat ujian ambik sample gbs tu ?

2y ago

dalam seminggu tu ada, dalam seminggu tu takde.

biasa kku gbs bby mmng kne tahan...sbb saya dh alaminye tahun 2018

2y ago

terima kasih puan atas perkongsian.

due date kita sama sis..sy pun GBS +ve.. risau jugak..hm

2y ago

risau kt bby. sb ank pertama tak masuk nicu.

Sis macam mana nak tahu kita ni ada gbs ke tak?

2y ago

masa sy mengandung 25 minggu, saya ada keputihan tapi tak gatal dan tak banyak pun , sy minta kk sndri buat vagina swab utk GBS, seminggu lebih kluar kptsan sy ada GBS +, masa ank pertama tiada.