Maternity Pad

Saya due 23 September ni..anak pertama, tgh prepare barang² bersalin. Saya masih confuse lagi nak beli pad yg mana. Nak tanya la kepada mana² ibu yng pernah bersalin, pad jenis mana yg paling sesuai utk yg bersalin secara normal dan ceaser? 1. Normal dan berjahit sesuai jenis apa? Brand? 2. Ceaser pulak? Yg tak mengganggu jahitan di perut. #maternitypad

11 Balas

dulu waktu lepas brsalin saya pakai pad biasa sakit sangat tmpt jahit sebab material dia keras better beli dekat shoppe atau farmasi pad khas untuk lepas bersalin memang lembut dan selesa..bagi saya kalau C.zer ni pakai pad apa pun tak kesah yang menganggu di bahagian perut tu adalah seluar dalam kita

saya bsalin normal pakai pad brand pureen .. lembut sangat material dia.. xrasa sakit langsung dekat jahit bila bergeser.. masa 1- 3hari ptama pakai libress biasa tapi sangat2 xselesa sbb permukaan dia kasar n mengganggu rasa tajam2 bila bergerak.. lpastu terus tukar pureen..

sy bersalin normal 2x, kat spital depa pakaikan pad tali, bila dh blik rumah sy pkai pad biasa yg sy pkai time uzur tiap bulan tu, cume amek yg overnite supaya besar dpt serap darah dgn baik.. sy jenis byk juga darahnya bila brsalin.. ☺️

Saya pun tengah confuse nak beli pad bersalin sebab masa bersalin dulu pakai pad madame tuu aje..Tapi tengok review ad yang cakap pureen tuu pun bagus.

sy beli maternity pad biasa lepas tu beli jgk maternity pad jenis mcm pampers sarung tu jenama libress untuk pakai dekat wad nnti..

Pada sy maternity pad jd pilihan, sbb mmg direka khas utk ibu lepas bersalin. Sy biasa pakai brand Pureen, tp tak kisah brand apa pom ok.

maternity pad utk elak jangkitan kalau bersalin normal. brand pureen ade, brand lain pun ade

pkai pampers dewasa sis. mudah sgt. dh nk keluar wad bru sye pkai pad biasa.

3y ago

ok terima kasih

sy normal pkai jenama pureen maternity .selsa,dn xganggu jhitn bwh

Sy pun anak first, tapi standby maternty pad bnyk2