Gerakan baby

Saya dh start kena kira gerakan baby.. tpi dri pagi tdi tak ada rasa baby tendang.. kena minum ais baru rse baby bergerak.. tapi tak tendang.. nk kena rujuk hospital jugak ke? Saya risau sgt

2 Balas

gerakan/tendang puan. kalau jenis tendang halus, takpa asalkan puan rasa, dah ok. mmg kena rehat, makan/minum baru baby agak aktif. selalunya kalau puan byk bergerak/buat kerja, baby mmg enjoy tidur sbb terbuai2. selagi dlm masa 12 jam cukup 10x gerakan, tak perlu risau ya.