Kira Pergerakkan Baby

Saya nak tanya. Saya dah 27w 4d. Saya dah start kena kira pergerakkan baby. Saya nak tanya kalau baby hanya setakat bergerak, takde tendang, kena kira jugak ke? Sebab kdg2 saya dapat rasa baby gerak2 dlm peyut tapi tendang takde. Bila saya tekan sikit peyut, kdg2 baru dia tendang balik. Tu nak kira mcm mana eh? Baby mmg kena bergerak setiap masa ke?

2 Balas

tak juga. sis kira macam ni je, start 9am kn. tengok ada rasa pusing ke tendang or siku x. kalo ada 1 pergerakan. pastu tengok stgh jam lepas tu de lagi x pergerakan. kalo ada tu kira ke2. kdg dorang senyap gak sejam dua cmtu pstu nanti akan aktif balek. tidak la berterusan gerak non stop tu.

4mo ago

kalo stiap jam ada gerak pon normal je. xde masalah pon. tuk gap tu awak buat stgh jam boleh, sejam sekali pon boleh. jnji ckup 10x. tp da awak kata anak setiap jam gerak jd konfom ckup 10x da tu

cm saya asal gerak ja catat..even jrk 5 min..slalu jam 3/4 cmtu dh ckup 10 tendangan..kdg2 jam 8 pagi gerak jam 9 snyap, dlm jam 10 cmtu bru ada gerak lg.. dia gerak lain2 msa.