Nifas berbau

Hi, saya dh pantang 33hari. Jahitan saya infection & pernah dapatkan antibiotik. So far jahitan dah ok, dan bercantum cuma kadang2 ada rasa nyeri dikawasan bawah tu. Darah nifas sy masih keluar sikit2 kadang warna kuning jernih, coklat2 darah sikit & kdg2 seperti keputihan. Persoalan sy, bila hujung2 ni darah nifas sy ada bau yg kurang menyenangkan. Normal ke ? Sebelum ni tak berbau mcmni.

1 Balas

Ada rasa gatal or sakit masa buang air kecil tak puan? Kalau ada tanda-tanda ni, takut ada jangkitan kuman dibahagian bawah. Cuba puan inform nurse KK nanti mesti kena buat urine test untuk tahu ada jangkitan atau tidak.

7mo ago

Hi sis, sy dah cek. Tiada jangkitan kuman. Mgkin sbb nak period bau dia mcmtu. Cuma sy rasa sakit dekat lubang kencing tu sbb masa bersalin pakai tiub kencing