nifas bau

Sallam,saya pantang ke #10 hari darah nifas berwarna coklat dan berbau,normal x?apa.ada jangkitan kat luka ek? Luka jahitan masih perih lagi..

2 Balas

Darah nifas kalau berbau takot kena infection. Better sis p klinik cek cepat2

Takut infection klu berbau sis.. Blh pg klinik luar. Sy dulu lps bersalin luka tu perit sgt. Jln pun tpaksa slow². Bila part bersiram tu, mmg pedih. Sy sangkakan jaitan terbuka. Pg klinik luar, crik doc perempuan. Dia check rupanya, melecet. Luka dkt bhampiran jahitan. Doc bg ubat sapu, cpt kering dan sembuh.. Apa² blh rujuk ke doc ye sis..

5y ago

Blh ke klinik utk check.. Jgn segan jgn takut. Utk diri sendiri. Semoga cpt sembuh..