batuk ke arah nak muntah

Saya dh nak msok 9minggu dan mengalami deria mual yg terok lalu dier menyebabkan batuk yg menekan dada. Jadi, angin byk dlm tubuh dan trpksa sye tido dlm keadaan kurgkan kelajuan kipas. Saya bkn kerap batuk tpi saya tak boleh hidu bau tak menyenangkan sprt menumis, bau ubat gigi dan mknn yg di masak. Ya Allah, sakitnye biler TERBATUK jdi auto Nak Muntah..penat dah 2bln berlarutan..klau sempat muntah, sye buang je..Keesokkannye, perut sakit sbb kosong dan berangin. Sye pegi KK, diorg tak bgi msok sbb sye batuk dan perlu Tibi dan Covid test. semua negatif lps tu sye dtg lgi KK, diorg suruh buat yg sme berkali2.. Boleh tak ibu2 tlg sye ape ptut sye mkn utk hilangkan deria bau, rasa dan mual?#bantusharing #firstbaby

2 Balas

Cuba cari punca mcm mana sis boleh batuk. Mcm sy, tak boleh minum air water cooler sbb dkt tmpt kerja sediakan air tu je. Jadi sy bwk siap2 air masak cuckoo dr rumah. Selalu minum air suam jgn minum sejuk.

Cer try minum pati delima gulsan. Kadang2 sbb pembawakan tuu