Normal ke 30week kurang rasa pergerakkan baby?

Saya dh masuk 30week. Normal ke kita dh kurang rasa pergerakkan baby? Kalau tak dulu baby sangat aktif setiap masa akan rasa. Dalam 2-3 hari ni dh masuk 30week. Dah rasa kurang pergerakkan baby.

2 Balas

sy hritu nk msuk 30w pom rasa kurang gerak .. tp sblm jam 5ptg sy pstikan ckup 10 .. kdg2 sy sngaja kacau dia dlm prut bg dia respond sbb nk bg ckup 10 .. mlm2 pom kurg kan ? tp sy tetap kcau smpai dia respond 1 kali bru sy bleh tido tnang .. skrg sy dah 31w5d dah aktif dia .. bleh rasa prut dah padat n dia gerak dah berasa tulang dia.. in shaa Allah jnji dia ckup 10 sblm jam 6 ptg mcm biasa oke .. then slalu la mngiring k kiri n kcau dia ..

10mo ago

tp klau risau prgi je scan .. sy hritu risau prgi scan growth je .. dc tnjuk dgupan jntung pom dah lega .. sbb first time kan mmg apa2 jd kita akn overrisau .. sy siap beli yg fetal doppler baby snang nk cek jntung dia .. tpi tu la klau dah was was tetap jgk nk g cek kan .. nsib baik scan growth tu murah rm35 je .. klau tgh mlm kcau2 dia gerak tu oke kot 😂 kdg tu sy ckp ngn baby klau oke cpat respond .. sy kcau2 pcit2 golek2 smpai rsa mual dah prut ni semata nk bg dia gerak .. klau dah gerak oke laa even slow jeee ..

tapi tendangan bby ckup tak ek??

10mo ago

Tendangan cukup, cuma saya risau sebab sebelum ni dia sangat aktif. Setiap masa mesti bergerak2