Sekadar nak meluah

Saya ddk dgn family in law sementara tnggu rumah siap tahun depan. Fil saya mmg antivac. Vaccine dari 1st dose dia tk pernah ambik dan tk bg anak bini dia ambik. Tp saya dgn husb ambik vaccine. Dari 1st dose sampai booster. Skrg anak saya 4bulan. Minggu lps 1 family demam. Kecuali saya, husb, anak saya 4bulan dan adk ipar lelaki. Masa mil saya demam. Sy minta dia buat covid test. Then dia buat. Nak 2 line. 1 terang dan 1 lg samar. Pastu bila tnjuk kt fil. Dia kata benda tu tk betul. Test covid tu dah set mcm tu. Dia kata benda ni mengarut. Pastu hari ni saya ada simptom covid. Saya buat test. Keluar result positive. Yg saya risau anak saya. Dia minum susu badan. Dan reject bottle susu. Dulu saya pernah kena covid dgn husb. Punca dari mereka jgk. Saya dgn husb saja yg buat test. Bila naik positive then bg tau kt family in law. Depa semua lari tnggl saya dgn husb dkt rumah. Dulu saya tk kisah sbb saya tkda anak. Tp skrg kesihatan anak yg penting😔 Thankyouuuu yg mana sudi baca luahan hati saya.

2 Balas

Hmmm. Situasi agak merumitkan, sebab stay sekali kan. Memang senang berjangkit, walaupun demam biasa. Kalau diorang faham, jaga kebersihan, takpe lah jugak. Kalau tak, takboleh nak buat apa lah. Orang tua ni kadang nak betul dia je. 🙃 Btw, anak boleh menyusu spt biasa. Cuma jaga hygiene, pakai mask, kerap basuh tangan, sanitize, elakkan kiss anak buat sementara waktu. Insya-Allah okay je.

Betul covid masih boleh menyusu. Cuma kena jaga kebersihan betul2. Jaga diri baik2 sis semoga simptom awak tak teruk sgt. Semoga cepat sembuh