tabiat makan dan minum ais

saya dari dulu ada tabiat makan ais dan minum air berais. kandungan sekarang 7 minggu, jadi bahaya tak utk bayi? saya ada makan acid folic jugak untuk tambah iron dalam badan. #ingintahu #firstbaby

14 Balas

sis hb darah okay ke? selalu yg makan ais ni hb dia rendah mcm sy... huhu.mm tp tabiat tu x effect baby pun sis..jgn risauuuu...acid folic mmg kena ambil awal2 ngandung ni.. nnt dh cek hb darah. kalau rendah baru kita risau sbb akan effect baby... n .kalau rendah nurse akan bg ubat zincofer dr klinik....ha.. hat tu sy x boleh telan..kalau sis mcm sy... nanti try beli new obimin kat farmasi .. insyallah hb naik nanti.. jd. boleh terus makan ais dgn gembiranya

8mo ago

Patutla. Rasanya anemia awak kot yg buat hb low. Bukan sebab byk makan ice