Kesan pil gugur terhadap kandungan

Saya dapat tahu saya mengandung anak yg ketiga ketika anak kedua belum cukup 2tahun. Saya akui sy tak bersedia. Suami sy lg la..bila dia tahu dia mcm kecewa. Sy nekad ke klinik utk cari pil gugurkan kandungan. Masa tu sy agak dlm 7minggu. Bila da ambik pil yg doc tu bg, mula² ada rasa mcm nk period tp mild shaja. Then lps tu xde apa² yg jadi. Kalau sy nak teruskn kehamilan ni ada kesan tak pada baby lps pngambilan pil tu..sy risau..sy xtahu patut tak sy buang atau teruskan..tlg sy pd yg tahu..

Kesan pil gugur terhadap kandungan
28 Balas

Ada clinic bagi pil gugurkan kandungan??????? Setahu saya kalau kandungan tak bahayakan/mudaratkan kesihatan ibu, haram untuk digugurkan. Saya pun mengandung anak kedua & anak pertama saya belum saya belum setahun pun lagi. Tapi saya percaya dengan rezeki Allah datang dalam pelbagai cara. Harap puan fikir masakmasak