Spotting coklat

Hi saya dalam kehamilan trisemester pertama dah masuk 09weeks. Kadang² duduk lebihan ataupun movement byk ada keluar lendir coklat. Spotting. Tanya dr, dia cakap normal pada kehamilan baru. Tapi saya risau. Adakah yang alami mcm saya?

5 Balas

Sis pergi hospital atau klinik? Kalau hospital biasa dia akan cek kat bawah soh macam double confirm la kita ada active bleeding or not. Dr pn akan bagi ubat kuatkan rahim. And dlm masa yg sama mmg kena kurang kan stress terutama pasal kerja, elakakn kerja berat, and etc

2y ago

Mcm hari ni dah takde pulak

saya pun sedang alami benda yg sama . dr kata normal tapi boleh dikatakan hari2 ada. warna brown . besar duit syilling 50sen lama .

2y ago

semoga baby kita dilindungi sis. saya ni 3-4jam je duduk mengasuh . selebih nya memang tidur . ngn anak² ngasuh saya pun tidur ikut saya. ni japgi nk pergi scan check baby. risau . sejak 10week ni ari² denyut² pastu spotting ada je walaupun sikit

Btul sis kalau duduk lama n byk jalan boleh keluar brown spotting n tu x normal.. So awk kena bykkan bed rest ya.

Bnyak kan rehat jngan stress takut boleh jadi bleeding . Sy dulu sblum gugur spotting cklat dulu turun .

Sy masa awal kehamilan xde plak. Cuma byk keputihan je