berapa cm

saya dah warded harini 39w 3d.. bukaan baru 4cm. tanda bersalin blm ada. contraction pn xda.. brpa bukaan utk masuk labour room.. #first baby

45 Balas

Sya 6cm terus tolak ke labour room & selamat melahirkan bayi permpuan sebrat 4kg. Kena gunting skit je. Hehe

Saya anak first dh kena warded masa 1cm, tahu2 pecah air ketunbam masa 8cm terus kena tolak labor room .

Sbb sis first baby tu yang dia tak tolak lagi lr.. Biasa first baby lambat nak bukak cm ke cm tu..

Setiap hospital x sama rasanya. Sy 3 4 cm pun dh kna tolak lr. Pengalaman ank pertama n kedua.

biasa 4 cm dh msuk LR, smoga dpermudahkan urusan sis.. dan selamat melahirkan baby. 😊

Sy 4cm dh tolak msuk LR walaupun xde cntraction tp x tau lah lain hospital lain care..

Siyes la xde contraction xtpi dh 4cm..untungnye awak.. semoga dipermudahkn amin

Macam mana sis tau ada bukaan sedangkan tak ada tanda bersalin n contraction?

4y ago

sy g pac sbb kk refer nmpk something msa scan. tp bila g pac dorg cek jln. mula2 pkai mncung itik. pastu seluk pkai jari. serammm ehh kalau ingt balik😅

semoga dipermudahkan sis.. sy dgr bukaan 5cm dh msk labour room..

Tgk pd hsptl Klu terlalu ramai ada yg 8cm br tolak lr