bersalin

Saya dah selamat melahirkan baby girl pd 16/11/19,alhamdulillah dpt juga gegel,trimaksih yg mndoakan kami,baby sht,berat 3.4kg ,secara normal,xkne induce sbb jln buka 3cm,& bslin tanpa koyakan. Ayat terabuh habis.hehe #overdue #9/11/19 due asal

1 Balas

Tahniah... Bly bg tips ke cmne bersalin tanpa koyakan tu.. Hehhe

4y ago

Masa meneran jgn angkat punggung,tarik nafas dari hidung & hembuskn lalu mulut,teran jgn angkat punggung,sy 3x teran bby kluar,alhamdulillah,,tp bdn sakit smua sbb masa tarik besi tu kuat sgt sbb xtahan dgn sakitnye perut,ape2 pun smga dipermudahkn juga