Ibu² yang beraalin normal dan ada koyakan, biasanya bila jahitan tu akan luruh semuanya?

Saya dah nak sebulan lepas bersalin. Ada koyakan dan dijahit. Masuk minggu ketiga ada sedikit jahitan luruh sendiri. Ni tinggal jahitan hujung yang simpulan tu je tak luruh lagi. Lepas tu kulit area yang masih ada jahitan tu dah bengkak2 merah and sedikit sakit. Tak selesa. Boleh ke tanggal kan sendiri. 😅

1 Balas

ehh jangan ... biar dia luruh sendiri..kerap tukar pad..lalukan air kt situ bila membuang..supaya x kene kuman