sembelit

saya dah masuk minggu ke 12. agak susah nk buang air besar mcm sembelit. makanan apa yg sesuai ya?

15 Balas

saya mkn zincofer yg buat jd sembelit, dan amalkan mkn limau sebiji sehari. terus dah berak normal. 😁

Bykkn mkn buah betik, pisang ataupon buah naga...tu semua bgus untk pencernaan 😊👍

Saya banyakkan makan sayur dan air masak.. Susu pun saya ambil 2x sehari..

Sy jumpa doktor kena bagi ubat probiotic lepas tu baru mudah nak membuang

kita minum susu everyday .senang buang .kalau tak sembelit jek

kalau sy, sy mkn tosei je.. xpon, prune sunshine.. 💕🤗

Cuba amalkan mkn buah2an sis.. Terutama betik

Kena byk mkn sayur & mnum air kosong sis.

Boleh try makan buah betik, minum yogurt.

Bnyakkn mkn buah dan minum air masak