pening kepala

saya dah masuk 3rd trimester tiba tiba rasa pening sgt sampai takboleh bangun. normal ke? makan ubat pun kejapa je lega pastu sakit lg

5 Balas

Biasanya kalau pening kepala, salah 1 tanda hb rendah. Better jaga mkn. Mkn mknn yg tinggi iron mcm kerang, organ dalaman. & jgn skip mkn vitamin yg kk bg. Obimin @ maltofer @ zincofer. Kalau sy, obimin rendah iron nya, jd hb sy susah nk naik, sy consume maltofer. Zincofer bagus tinggi iron, tapi sy x boleh nk telan, telan je, sejam kemudian muntah.

4mo ago

Dan mkn vitamin yg kk bagi tu dgn jus ke, supaya penyerapan iron lagi cepat & lagi bagus.

Makan vitamin kk on time x? Kalau sy, biasanya sakit kepala bila pegi checkup hb turun sikit.. tapi masih normal. Jd mcm tu sbb terskip vitamin kk atau kurang air

Saya pun masuk trimester 3 ni kerap pening kepala... hb mmg rendah.. tp ubat dr kk tak pernah skip

sy pun bru2 ni start pening. checkup mggu lepas drh elok je..makin naik..

ada check kat klinik tak?