tanda bersalin

Saya dah masuk 38 week,, nak tahu mom? Sekalian tanda nak bersalin,, sbb sy ad siptom sakit di bahgian tu,, keputihan warna susu dan sakit pinggang,,, prut pun krem,, ap itu tanda2 nya??

2 Balas

Die ade dua jenis contraction. Contraction yg sakitnya dtg kemudian hilang. On off tp akan hilang. Contraction yg kedua adalah sakitnya semakin kerap n semakin tinggi tahap kesakitannya. Jika puan alami contraction jenis yg kedua, sy sarankan puan pergi klinik untuk pemeriksaan. Semoga dipermudahkan urusan 😊

saya nak tanya adakah ibu2 melahirkan masa 33wk ?