Susah nak makan ubat jenis apa pun😢

Saya dah masuk 17weeks sekarang. tapi ubat atau vitamin apa pun saya tak boleh telan. makan ja mesti muntah. risau dekat kandungan. tiap hari mesti saya akan makan buah untuk gantikan ubat tu. ni #firstbaby . ada tak orang yg sama dngn saya? Hb saya okay selalu 13.5 mcmtu. tak apa ka kalau tak makan ubat atau vitamin apa2? asic folid pun saya makan masa awal mengandung 5weeks ja . lepastu dah start alahan terus tak makan apa2 ubat 😭

14 Balas

same lah makan ubat tak lame tu muntah . dah berape hari tak makan vitamin ,sbb takot muntah. ni dah terbace ,cuba juga untuk makan