BETUL KE?

Saya dah la hantu ketam. Terbaca dia cakap tak boleh. Sedihnya #8weeks

BETUL KE?
35 Balas

seafood mmg mostly tggi kolestrol , xmengandung pun mmg kena berpada2 ambik makanan yg tggi kolestrol . as far mkn ketam semasa hamil , alhamdulillah xda mslh apapun. sya jenis prefer seafood drpd ayam. daging mmg xmkn langsung even masa x mengandung pun mmg xmkn daging. sbb x suka bau dia. apapun , kalo was was nnt tya doc.. 😄

saya pun mkn ketam masa first trimester... alhamdulillah xde apa2... xtahu pulak ketam xboleh mkn... Dr ank 1 sampai 4 nie first trimester mesti nk mkn ketam masak lemak.. mkn sikit2 xpe kot.. just nk hilangkan ngidam.... hihi

Makan berpada sis.. jangan bantai sampai 5 6 ekor.. awal preggy sy makan jugak tapi sekor je.. habuan merasa.. Alhamdulillah okay bby pun dh keluar dah.. cuma banyakkan minum air kosong ..

Allahu.. betul ke ni ? Baru je baru2 ni mkn ketam sampai 5 ekor.. sedap je siap jilat2. Sy xtau pulak ibu mengandung takleh mkn ketam. Takpe ke ? Apa akan jadi klu mkn terlebih ya 😣

xboleh sis mkn ketam . mak sy selalu pesan time hamil jgn mkn ketam . ketam ni panas . better jgn mkn . tpi time pantang boleh laa mkn . sy pun hantu ketam jugak tpi demi anak xmkn

Boleh nk makan tp jgn terlalu kerap. Sbb ketam tinggi protein yg berlebihan punca kepada alergik lain. Sy dpt bisul selalu time preggy sbb doc kata terlebih amek protein

Ehe klu mengidam makan je sis. Sekali sekala. Jgn over limit sudah la hehew 😚🤭 Wee sy pun terliur ketam tp xdpt mkn. Mampu tgok kat utube je haha 😂

sy makan ok je.. klu sis teringin, makan la sikit, setakat untuk lpskan ngidam shj.. insyaallah, semoga urusan sis dipermudahkan ye 😉

sy awal² pregnant makan xingat dunia, sekali hadap 1.5kg kami suami isteri sbb masa tu mmg xtaw dh pregnant.alhamdulillah sy dh 18w

saya dari awal kandungan sampai sekarang makan ketam.. fav gulai ketam.. tiap2 minggu nak mkn kalau xdpt teringat2 hehehehe..