Bantu saya

Saya dah delay period seminggu, try buat UPT jam 3 pagi. Dapat result positif. Then, saya sambung tidur. Jam 6 pagi saya bangun try test UPT tp guna jenis cassete, dapat result negatif pula. Kenapa ye? Sekarang simptom senak kat ari² dan breast tegang. #firstbaby #pleasehelp #seriusnanya #firstmom #bantusharing #firsttimemom

Bantu saya
9 Balas

Kalau blh jgn test bnyk kali dlm sehari tu. At least tnggu esok utk try balik cek. Samada casette tu rosak sbb kebiasaan kes guna upt casette ni bnyk yg scam bagi false positive/negatif. Kalau awk nak konfirmkan, try beli dip n tell atau clearblue digital (yang nampak perkataan pregnant bersamaan week) tapi mahal skit lah. Kalau awk dpt kptsn pregnant dlm clearblue means awk betul2 pregnant sbb clearblue jarang bagi kptsn salah kecuali awk guna salah.. sbb nmpk dlm gmbr ni jelas dah double line tu, buat msa skg jaga diri baik2 mkn folic acid..

8mo ago

Kalau kat test tu dua2 line x muncul mmg invalid laa puan.. Test kit tu dah sampai tarikh luput kot haha..

Kena guna upt yg reliable. Dip&tell accurate & murah. Delay seminggu dip&tell dah boleh double line terang. Upt2 strip or cassette mmg banyak dah isu , bg org yg kebetulan pregnant mmg akan ckp upt ni tak scam dia. Tp kalau yg tak pregnant dpt result positive negative camni, last2 check clearblue not pregnant

cuba beli UPT jenis high sensitivity mcm DIPP&TELL atau digital CB. awak repeat test semula after 48j. HCG kita meningkat setiap 48j awak. if betol +ve pregnant UPT awak akan makin terang

Cuba test guna clearblue atau dipntell dear. Lagi accurate. Takut yang strip tu ada error. InsyaAllah +ve doakan baik2. Goodluck dear ☺️

breast tegang dn sakit ari ii saya mse mngandung tk thu pon mngndung tp ade simptom breast tegang n ngilu dibahagian puting

Cassette punya upt dgn upt hijau ni memang banyak scam pun. Kadang je betul. Guna je dip & tell terus.

kadang terlalu awal detect sis if 1week. Hormon hcg belum dapat detect lagi. Try clear blue😊

Sye buat upt kt uma positif...prgi klinik negatif sye pn plik

8mo ago

Tu opk

sis cuba test pukul 6pg,mcm sy try 1minggu lg