momy2 tolong bagi tips Hilangkan Selesema baby tiga bulan😭 sy dah la sorg2 jaga dah mcm2 sy buat

saya dah bawa baby p hospital dan kilnik dorang hanya bagi ubat demam dgn titis hidung je.. tapi tetap sama demam baby dah okay cuma selesema je masih bnyak dah smpai tak boleh tidur baby.. saya dah pening nak bagi hilang selesema anak macam mana sebab dah mcm2 saya buat tapi tetap sama smpai dia nak tidur tk boleh menangis2 mcm tak boleh bernafas tu pun sy sedut sikit baru dia boleh tidur.. tapi nak sedut selesema dia selalu tk boleh dia akan memangis dan tolak saya dah lah jaga baby sorg2.. tolong momy2 yg tau tips hilang kan Selesema?

2 Balas

Guna nasal drop/nasal spray untuk cairkan lendiran/kahak baby. Kemudian sedut guna nasal aspirator. Buat tepukan percussion juga.

9mo ago

ada sis saya sedut terus

try tenyeh kunyit hidup kt batang hidung

3mo ago

Berkesan ke tips ni sis?