Ingin tahu

Hi, saya dah 39weeks, 2nd pregnancy. Tapi jauh beza sikit sakit dia. Masa 1st pregnancy, tak experience sakit braxton hicks. Sakit contraction rasa lps ketuban pecah. 2nd pregnancy ni saya confused, siang saya aktif kemas rumah, malam tadi start 9-11pm sakit yang menekan, sampai rasa sakit pinggang, longgar kaki2. Bila baring, dia kurang sakit, tapi mengeras tu ada, bangun pagi ni, segar mcm biasa balik. Boleh masak, pinggang xsakit. Baby gerak as usual. Tanda2 lendir mmg semua tak ada. Itu ke braxton hicks ? Boleh tak ibu2 yang dah 2nd pregnancy selamat bersalin share experience.

5 Balas

so far saya pun mcmtu now 37week 5 days .esok isnin kena serah diri admit ward..tp lendir ka darah ka..air ketuban belum lg..don harap before admit skurangnya laluan dh buka..harpa laluan buka laa...cuma sakit mcm boleh tahan lg...kdg rasa nyucuk n ngilu

Ya brixton hicks la tu sis..sy pn selalu kena..mmng sakit smpai pinggang..tp lama2 akan okey..kalau sakit kerap dan time sakit tu regular baru tnda brsalin

5mo ago

Itu mmng tnda brsalin sis..tp depends pda ibu..ada yg take time utk rasa contraction..mcm tu boleh pg pac dah utk check sbb dah turun tanda

Sama la kita. Saya pun rasa yg sama mcm sis tapi tk sure contraction atau tk sebab still boleh tahan sakit tu

sma Sya pun alaminya tadi pagi... ingatkan nak bersalin dah rupanya boleh hilang pula sakitnya tu🤣🤣🤣

Braxton hicks tak sakit. Just mengeras kejap and uncomfortable je.