braxton hicks???

hi mommies, saya dah masuk 33w harini. tapi semenjak 2 3 hari lepas, rasa sakit sangat di atas bahagian perut. between chest area & tummy. sakit dia datang kejap kejap tapi kerap and sakit sangat 😭 boleh fahamkan tak ini sakit angin atau braxton hicks? dan sebenarnya braxton hicks rasa dia macam mana?? #pregnancy #advicepls #ingintahu

1 Balas

Mcm saya, ada juga rasa sakit kt situ, tambah lg waktu duduk dgn baring. Mula2 rasa angin/pedih ulu hati tu. Tp bila dah hilang pedih ulu hati tu, still ada rasa sakit mcm tajam ke menyucuk gitu la. Nurse kata sbb kedudukan/pergerakan baby. Start rasa tajam/menyucuk tu masa minggu 24 mcm tu la. Lepas tu stop kejap masa minggu 28 ke minggu 32, rasa lega sikit masa tu sbb boleh tido lena, duduk pun okay. Sekarang ni minggu 33 ada balik rasa sakit tu, tp kejap2, tak berterusan. Tukar posisi mcm mana pun masih rasa sakit tu.

2y ago

nurse ada kasi ubat tak? kekerapan sakit awal macam mana? saya macam almost setiap 2 jam, tapi sakit tu laju je lalu 😭 tapi perasan juga kalau saya baring atau gerak gerak sakit tu akan stop