Apa tips nak cepatkan contraction untuk elakkan overdue?

Saya dah 39 minggu. Tak ada tanda bersalin langsung. Masih aktif berjalan dan naik turun tangga. Kalau diizinkan, saya nak beranak normal. Risau bila overdue baby besar, kena czer. Ibu-ibu yang dah berpengalaman, apa tips? 😚 Btw, ini first child saya. Tak ada pengalaman.

14 Balas

sy 39weeks 3 hari baru ada tanda..if cukup 40weeks xnak keluar baru kene induce

12mo ago

alhamdulillah 10 hari dah

Sy esk serah diri sis.. sy dh redha dhh..

12mo ago

Doktor bg tempoh satu mggu 41 weeks.. ank 22 anak overdue.. anak pertam 40w6hri.. xsempat nk induce.. jln dh bukak.

samalah sis saya pun dh 39w,tak da tanda nak bersalin lagi...

2mo ago

Alhamdulillah...

sma lah sis sy pun dah masuk 39 minggu msih selesa lagi dlm perut

12mo ago

Dah ada tanda bersalin tak tu? 👀✨