baby tak turun ke laluan 38w

saya dah 38w,tapi baby tak tetap lagi di jalan... macam mana yea nak bagi dia turun k jalan? sedangkan saya lasak. nak bersalin normal. #no3

20 Balas

sy MCM awk jgk.baby dah duduk laluan.blh bersalin normal.xde mslh kesihatan.semua ok.cuma takdir Allah anak xde respon UTK bukak laluan.ank xcergas asik tido je😆24jam masuk ubat pn anak mcmtu LG.dokter bg pilihan UTK czer.sy xnk tp tgok anak ttp xde respon jgk.dokter pgl somi sain suruh czer jgk.rupenya betul la.ank TGH syok tdo😆😆😆

1y ago

xde sis

Sy bby msuk lluan mse doc pcahkn ktuban..Baru dia turun n kepala tolak masuk laluan..Lagi sakit dari cntrction😭..3x bersalin semua macam tu😅..Kali ni kndungan ke4 harap2 merasa la baby masuk lakuan tu macammana..Dh 40week pom xprnah jln mcm pnguin..Skrg preggy no4 ni 35week jln mcm pnguin..Xthu la bby msuk lluan ke x

relax sis ni no 3 kan bkn 1st..sy yg 1st kepala dia kt tepi x msuk laluan tp doc still push bersalin normal,akhirnya emergency czer 37week sbb bila push mmg xrase nk teran pon,even doc soh push..yg pntg baby selamat...xpyh takut czer chill2 jer

jaga emosi pun penting, jangan stress2, betulkan posisi tidur selalu mngiring kiri, posisi seharian pn kena jgn selalu menyandar, bnyk duduk ats gymball, bersila, cakap selalu dgn baby, n doa banyak2 insyaAllah turun nanti ☺️

Jgn risau masih 38w ada 2 mggu lagi 40w. sementara tunggu buat senaman untuk mbantu baby turun n bukaan cepat.jgn stress, enjoy the moment baby akan keluar bila tiba masanya.

Sy bru 29week tapi baby dah trun ke laluan nya... Btul la org kata smua ibu-2 x sma pengalaman mengandung kn...sy rajin jlan kaki kt tempat org jogging.

sme la sy mcm2 dh buat🥲bby x mau keluar lgi😮‍💨aktif je sy sllu je naik turun tangga,tido mengereng,senam tpi x mau jgk keluar lgi🥲

Sama seperti sy.. Baby x masuk lg di laluan tulang pelvik.. Sy pon lasak sbb x sakit.. Mcm mne nk bg dia trun yer.

2y ago

Sama mcm sy dlu 38w baby tak engaged lgi. Apa sy buat selain sujud lama2 sy exercise guna gym ball. Tp jgn risau ye baby akan turun masuk laluan jugak. Awak kena selalu usap pujuk baby suruh masuk bgtau mommy tak sabar nak jumpa awak baby. Masuk laluan ye sayang haa gitu hehe. Selamat mencuba

Sy pun sama 38week bby xturun n melintang esok dah kena admit wad lusa kena czer... Smoga dpermudahkan urusan kita smua ya😇

1y ago

Sbb baby melintang dlm perut n sy jgk ad gdm so kna admit awal n alhamdulillah dah selamat bersalin czer

Cuba buat jalan itik, kalau ada gym ball boleh buat exercise atas gym ball