Masalah penghadaman

Hi saya dah 37 weeks, nak tanya ada tak mcm saya susah nak sendawa & rasa tak selesa lepas makan mcm makanan susah nak hadam? Normal ke ye?

5 Balas

Normal, saya lepas makan mesti susah nak sendawa. Rasa berat je dekat tekak dengan dada. Last2 saya makan ubat MMT mintak dengan KK. Ni dah masuk 39w alhamdulillah tak rasa dah macamtu.

Saya!! Sampai satu hari tu husband saya terjaga dari tidur sebab saya macam sesak nafas Rupanya saya susah sendawa masa tu.. Dia urut2 belakang saya sampai saya sendawa

4mo ago

Masa saya kena tu baru masuk 35 week.. lepas dia urut2 tu baru ok saya sendawa banyak kali baru lena tidur 😅

Normal je sis. saya dulu masuk je 36weeks selalu jadi. so ada tanya nurse kk boleh makan gaviscon tak, nurse kata boleh. lepastu saya terus prepare sekotak😅

Pedih ulu hati. Kena kenal dan elakkan makanan atau aktiviti yg trigger pedih ulu hati

4mo ago

Pedih ulu hati tu rasa cemana ye? Sebelum mengandung sy tak pernah alami. Ni nak dekat due baru la rasa tak selesa pd penghadaman 😅

yg awak sebut dlm pertanyaan utama tu, itulah antaranya simptom pedih ulu hati