Rasa nak sendawa dan tak selesa perut

Hi semua, saya nk tanya ada tak cara nak atasi masalah di mana sekarang saya kerap (setiap hari) rasa tak selesa perut dan rasa nak sendawa tapi angin susah nak keluar. Terseksa juga rasa nya. Kdgn nk tidur malam pun susah sbb xselesa. Lagi2 kalau lepas makan. #firstmom #pleasehelp #ingintahu

1 Balas

Makan dalam kuantiti yang sedikit tapi kerap. Dan pastikan bila dah makan duduk dalam 10-15 minit baru baring2.