sendawa baby newborn

Hi mummy, nak tanya. Baby saya susah sangat nak sendawa . Usap2/ tepuk belakang pun tak sendawa. Tapi kerap buang angin dan buang air besar. Takut kalau tersedak susu dan tak selesa dia tidur

2 Balas

letak baby dkt bahu. mcm dukung terbalik tu. atau boleh ddk kn bby, pgg dagu dia and urut guna tgn dkt pinggang dia nnti die akan sendawa. atau boleh letak bby dkt lengan kita. kira perut dada muka hala lengan, lps tu urut2 blkg dia clockwise. bila ada pressure dkt bahagian abdoment lagi cpt sendawa.

letak di bahu