Kurang selera makan

Saya dah 32 minggu, selera makan semakin berkurang. Normal ke? Dulu 2 kali sehari makan, sekarang sekali sehari aje makan. Ada tak ibu2 yang macam saya?

9 Balas

yeah sama. kurang berselera nk mkn. sekali sehari jer makan nasi. pastu mlm elakkan makan lewat sbb nanti tak boleh tido. sengkak laa, ulu hati lah. adudududduud. dgn baby tendangtendang.

5mo ago

Iyaa betul 😭😭 tu yang buat langsung takda selera nak makan bila malam

sama dgn sy dh 32w nk mkn kdg rasa mcm kembang tekak, kdg perut lapar dah mkn nasi pastu perut tu jd senak mcm nk pecah pun ada 😅

Saya pun sama. Kadang rasa nak muntah, loya. Nak makan pun tak lalu 🥲 Jadi macam first trimester dulu. Masak pun tak boleh bau.

5mo ago

Samalah. Macam jadi balik waktu 1st trimester tu.

sama saya pon kurg makan..bila masuk 31 week...minggu lepas checkup berat turun..nasib baik misi dengan doc tak cakap apa

5mo ago

saya mungkin bgtau sbb batuk2 kurg makan..sbb tu kot misi tak bising..

Sya pun sama dah nk masuk 34week..selera mkn xmenentu..berat bdn pun turun lgi.nurse pn risau.

5mo ago

Kan. Tengok makanan pun tak lalu. Kadang2 makan sikit aje tu pun terpaksa telan untuk baby dalam perut

ada, mcm saya jugak, kurg dh mkn nasi , lgi suka kunyah ii n minum air sejuk je

5mo ago

Dah cuba paksa makan sebab kesian kat baby lepas tu muntah balik. Alahan saya datang balik semula macam 1st trimester tu. Kadang2 tu telan aje makanan sebab tak mampu kunyah dah 🥲

saya pun mcm tu..kurang selera..tapi suka mkn biskut jagung cicah air milo..

5mo ago

Saya cukup makan nasi tengahari aje pastu dah takda selera dah nak makan sampai ke malam 🥲

Sye 33w pon dah kurang selera makan..berat pon turun

samalah, dah 34w ++ selera makan jd kurang 🥲