benang jahitan

saya dah 30hari pantang tapi tk nmpk langsung benang jahitan adakah benang tu meresap? sebab baru lahir anak first😅

8 Balas

Pengalaman saya baby pertama dahulu, saya pun x tahu, tp doc ada kata benang akan dibuka sendiri. Lepas sebulan itu nurse akan ke rumah utk check baby dan ibu, sewaktu blh tanya mereka. Doc kata rendam tempat itu dgn air garam dlm baldi setiap hari utk benang jatuh sendiri.

benang tu tercabut sendiri sis. kalau nampak benang tu mcm nak tercabut,biarkan aje. jangan tarik sendiri ye. itu yg docter pesan lah kat saya dulu. saya siap ambik cermin nak tengok mcm mana luka tu 😂.

2y ago

saya langsung tk nmpk benang tu , tpi hari2 tengok dkt cermin . alhamdulliah darah nifas pun dh hbis

kdg kita x perasan sis benang tu tercabut dengan sndri. dlm masa sebulan bole jd benang dah xda.

benang tu jatuh sendiri je masa kita cuci2 tu. seram nya klu meresap/ terbenam dlm daging 😂

2y ago

sy ank ke 2 jahitan bnyak,kena cuci n keringkan,,jga mkn dlm pantang mkn oren bnyk 2minggu luka dh baik benang pun xda

sy punya pun ada yg xnmpak benang. tahu2 xsakit dh 🤣 benang skrg kebanyakan dia masuk dlm daging kot

2y ago

itulahh tahu2 dah tk sakit

Benang reput sendiri.. tak sedar pun dia jatuh.. 😅 tahu2 dah tak rasa benang tu..

ye benang terbuka sendiri

anjing menyalak