Luka jahitan

Normal ke benang jahitan dah tkde tapi masih rasa pedih dekat bahagian jahitan tu ? Sorry first mom #day23

2 Balas

Saya hari ni hari ke 26. luka luaran mcm ok(saya rasa je, x tgok, suami yg tgok) Darah nifas tgal lendir² je.. Kadang rasa merenyammm sgt tp yg gatal tu bahagian dlm jahitan tu, x sure la kenapa.. Ada masa2 dia gatal. Saya masih pkai lg ubat kuning (spray je).. Sbb kadang dia mcm ada rasa sikit dkt bhgian dlm jahitan. Nak kata sakit tu x.. Tapi bila duduk kadang2 ada rase x selesa dkt area jahitan tu.. Mcm risau sikit tkut bhgian dlm tu belum baik sepenuhnya. Risau terbuka balik je. Bila saya rasa guna jari dkt bhgian jahitan tu, masih rasa timbul dkt area cantuman dia. Belum smooth. Bila tekan sikit² masa lap dgn tisu tu x rasa sakit, tp rasa tegang. Saya punya epi jahitan dia lg skit nak ke lubang punggung. Doc gunting straight tegak kebwh..

mahu tahu.. luar ok cun?