Sakit bawah perut

Saya dah 25 week..normal ke sakit bahagian bawah perut belah kiri?ape penyebabnye ye?sakit lebih kepada rasa senak..

5 Balas

Ouh, sy penah sakit mcm tu . Pegi klinik dia ckp normal n check semua okay . Balik kg sy bgitau mak pastu mak ckp ni sbb baby dah turun duduk kat bawah . Tak tahu sama ada sy bnyk berjalan (sy kerja dekat site bagunan tu bnyk jalan) atau angkat benda berat2 atau kuat cangkung. Semua tu sy kerap. So mak sy bawak pegi jumpa bidan then bidan angkat baby sy duduk tempat asal balik dekat perut . Lepas tu dah tak sakit dah . Rupanya baby tu dah ke bawah turun duduk dekat dngn peha dah tu yg sakit.