Bila boleh mohon cuti bersalin….

Saya dah 24 week, bila boleh mohon cuti bersalin ya? untuk swasta,Sbb ank first x ada pengalaman…1 bln sebelum due date?? Spa tahu tolong jwb…

1 Balas

Awak cuba tanya HR company awak. Rasanya lain company lain policy. Kalau awak ambil 1 bulan sebelum due date, rugi la. Kena masuk awal kerja. Dapatkan nasihat doktor tarikh apa yang sesuai, then contact HR company. Satu lagi maternity leave dikira dari tarikh kita bersalin. Kalau awak nak cuti 1 month before means, kena tolak AL, MC leave, unpaid leave atau yang berkenaan.