Apply Cuti Bersalin

Mummy2 yang bekerja start apply cuti bersalin berapa minggu awal dari due ye?saya due 11/6 tak apply cuti lagi sbb tak tahu nak apply bila 😅 #firstmom

4 Balas

Apply la awal bulan 6 nanti. Atau hujung bln ni.. mcm sy, sy resign terus😆 nak beranak dgn tenang & aman.. sebab perangai manager tak semenggah so better bebas sebelom beranak. hehheehe🤭

Saya selagi tak bersalin tak apply cutj lagi . Sebab kerja bokeh work from home . So sebulan awal tu dah minta permission boss utk kerja kat rumah sampai lah bersalin 😊

1y ago

Untungnya boleh work from home 🫠

usually 38w if xde apa2 komplikasi (GDM, etc). tp sy kerja smpai due sbb xde tanda apa2. btw sy bsalin 41w

saya pula tak ada plan nak ambik cuti awal. memang bersalin je baru terus cuti.

1y ago

Saya sbb kerja saya banyak gerak..banyak duduk banyak berdiri tu rasanya nak apply awal seminggu mcm tu sbb ni pun dok rasa susah nak bergerak dah 😅