Maternity leave

Salam semua, saya bekerja sektor swasta dan dapat cuti bersalin 2 bulan. Soalan saya, bila kita nak start apply cuti? Berapa minggu sebelum due? Sbb kita taktau bersalin bila kan. Mohon share pengalaman ibu2 semua. #firstbaby #advicepls #bantusharing #firstmom

1 Balas

lain syarikat, lain polisi.. biasanya cuti bersalin 60 hari tu dikira dari tarikh bersalin.. yg sebelum tu kena berbincang dengan HR, ada yg ambil AL, ada yg boleh tolak dr cuti bersalin tp akan masuk awal.. jadi lebih baik tanya rakan sekerja atau HR terus..