Baby tknk tnjuk gender

Saya dah 23 minggu , bru ii ni scan kat doc pakar kt hkl, baby taknak bagi kerjasama dia tknk tunjuk jantina, huwa rasa sedih sikit sbb sy excited nk tau jantina dgn husband maklumla anak pertamaa, berharap yg ni anak laki, tpi die main ii tknk tunjuk jantina pulk, nurse ckp die kepit so tkle nmpk die gender apa huhu, so kena tnggu beberapa bulan lagilaa bru bole nmpk klu scan. Kenapa sy tkbole tau gender lagi eh, sdgkan ada yg baru beberapa 18/19 week dah tau gender, huhuhuu, #seriusnanya #ingintahu #pleasehelp

47 Balas

hehehhehehe teringat dlu sebelum first baby saya lahir pun pergi scan private detailed scan dia kepit kaki juga 😄last last pujuk² baby dalam 45min camtu baru dia show kan tu...baru dpt tau jantina😆🤣

sy dh scan 7 kali sis..siap buat detail scan...skrg dh 35week...still x thu boy atau girl...mls pkir2 sgt..doa je semua slmt n dprmudahkan nt,bby pom sht2 je...itu lg pntg...brg2 pom beli.y unisex..hihuhuhuhu

most probably girl sbb kalau kepit mmg tak nampak. laki senang je nampak selalunya lah heee. takpe nanti pi klinik swasta mcm Sonobee tu. situ murah & sonografer dia rajin bantu utk kasi baby kerjasama.

Mybe baby awk nak buat surprise untk awk dan husband….sya 20week dh tau gender baby… doctor scan ii terkankang ja dy nk tnjuk gender dy…sbar ye awak, stiap org xsma… xpela awak jnji baby sihat

Baby girl kot malu2. Hehe jgn caye sy ckp, gurau2 je. Saya aritu makan kenyang2 pastu terus pegi scan. Terus nampak je..Tp baby x sama jgk awk, ada yg aktif siang dia gerak sana sini senang la nampak

kt gov xnampak jelas sgt sis..better g kt swasta klau nk puas hati..sy 20 week dh nampak gender siap buat sekali detail scan..org ckp girl susah nk nampak tp alhamdulillah sy nampak awal 🤗🤗

sya yg 36weeks scan pn xnmpk jntina baby 😂😂😂 asal scan jantina ja msti xnampak.. tp xpa la. brg² baby smua beli unisex.. apa² je la jntina ko nak jnji lahir sihat smpurna..

sis try lah setengah jam nak g scan sis g makan yg sweet², masam² macam makan ice cream, minum air oren twister tu..sy menjadi guna trick ni.clear sebiji 'burger' dia tunjuk..hihi

mcm saya 2kli scan klinik swasta baby kepit, 2kli scan kk masih tknmpk gender sampai skrg dh masiuk 28 weeks, ank sulung, so tggu baby kluar lah, baby nk suprise ibu abah dia

Scan je lagi the next day ke apa. Takyah tunggu bulan depan. Genital mmg dah terbentuk just baby je tak bagi kerjasama. Pergi klinik lain. Makan/ minum benda2 sejuk sblm scan