Perut selalu cramp/kejang

Saya dah 14w pregnant. Ni first time saya pregnant . Normal tak kalau perut selalu mcm kejang2 mcm mengeras gitu. Everytime kalau banyak jalan/aktiviti dia akan lagi bnyk kejang. Kadang2 kalau bangun pagi perut akan rasa tak selesa Pernah tanya doctor mmg normal sbb baby nak membesar dan rahim nak mengembang.

2 Balas

betul. sy pn raaa cramp je. bila scan, tmpat scan tu rupanya baby tgh tanduk2😆 walaupun bru nk msuk 12 mggu. kekadang baby amik space, tu cramp. jgn smpai bleeding. should be okay. moga Allah sntiasa lindungi dan jaga kita smua