Scan baby lepas 14 minggu

Saya dah 14 minggu tapi sampai hari ini kalau scan dari atas tak nampak, perlu buat dari bawah baru nampak baby. Doctor kata mungkin sbb baby masih kecil. Ini normal ke?

2 Balas

Hmm, i got my first confirm pregnancy scan on 12 weeks, nampak jee scan daripada atas. Pelik juga kena TVS baru nampak baby. Supposedly dah boleh nampak dah if baby atas 10 weeks. Maybe try another clinic? I biasa got my scan dekat Sonobee je, murah.

Irregular period ya? Kalau ikut scan awak baru berapa week? 14 weeks tu awak ikut LMP kan.

1mo ago

Ye, irregular period. Kalau ikutkan scan baru 12 minggu. Kalau 12 minggu pun kalau scan dari perut boleh nampak kan? Saya tak pasti sebab baby pertama.