Pregnant?

Saya dah 12 hari tak period . Hari ke 6 cek upt 1 line . Period sebelum ni elok teratur dan saya . Ade tak sahabat2 yang serupa dengan saya .

9 Balas

Sy lewat seminggu masa awal Januari haritu lepas tu sy pergi klinik jumpa doktor dan doktor buat ultrasound dia kata saya dah enam minggu pregnant anak kedua patut LA rasa letih nak buat kerja pun cepat penat alhamdulillah sekarang dah masuk 8mimggu pregnant minggu dah buat buku pink minggu depan minum air gula kat klinik.

5mo ago

terima kasih

jgn la takutkn saya, awak.. saya bulan 1 nie x period lg.. baby baru 6m.. czer plk tu.. before this period teratur je... takut nk cek upt.. perancang onzz setiap bulan..

5mo ago

Insya Allah klau onz perancng tiap bulan xde ape tu...hormon je kacau kot. Tpi klau lekat jgak rezeki la tu 😅😅

check semula sbb saya pun teratur tiba2 jd late 14 hri lps check upt negatif , bulan seterusnya lewat 16 hari check pun nrgatif dtg bulan juga pastu jd regular cycle

boleh buat UPT sekali lagi, kalau negative juga try lg after 48hrs. kalau negative juga mungkin masalah hormon menyebabkan period lambat. Boleh refer doc kalau nakkan kepastian.

Kalau dua line pregnant. 1 line cuba lagi next cycle. Goodluck semoga dipermudahkan. Rezeki tak salah alamat

lama sangat dah awak test tu. maybe time tu awal sangat. cuba test lagi sekali.

5mo ago

hehe kita faham. tapi mamang tu je caranya awak. kalau awak tanak test lagi pun, selagi belum period, consider je awak tengah pregnant. maksudnya jaga badan, folic acid jangan tinggal. doa banyak2. moga murah rezeki tau 💜

awak jenis period teratur tak? cuba la repeat test semula

5mo ago

kalau jenis teratur cuba check semula tau❤️

sy cek masa lewat 10 hari..trus naik pekat double line..

5mo ago

simptom tkda lgsung..mmg tk thu lgsng pregnant,cuma delay period tu je 10 hari trus cek upt

bley test lg tu..