Loya awal trimester

Saya da 7weeks.. Rasa loya tu ya Allah.. Sy dala jenis kurus.. Makan pon da kurang sbb x bole nak masuk makanan apa. Biskut roti jela kdg2 paksa jugak.. Sesiapa ade tips tak atau makanan ap yang sesuai yg bole kurang kn sikit loya bile mkn? 😥

23 Balas

Sy start morning sickness 6weeks. Start nye dr demam panas. After baik demam teros morning sickness smpai sekarg 12weeks. Sy pon kurus berat tak smpai 40kg. Hb low. Yg selere mkn sup2 and pedas2 kering jer. Nasi tak lalu. Dr bg tips mkn kuantiti siket tp kerap. Mkn vitamin tuh dgn air sunquik / epal / ribena sebelom mkn. Sekarg dah bole telan nasi alhamdulillah. Cume mual masih ade kalau byk buat keje. Yg pentg vitamin jgn skip utk ibu and baby sehat.