Loya awal trimester

Saya da 7weeks.. Rasa loya tu ya Allah.. Sy dala jenis kurus.. Makan pon da kurang sbb x bole nak masuk makanan apa. Biskut roti jela kdg2 paksa jugak.. Sesiapa ade tips tak atau makanan ap yang sesuai yg bole kurang kn sikit loya bile mkn? 😥

23 Balas

Kena try and error sis, tengok apa yg boleh masuk. Kalau sy makan banyak buah sebab sayur langsung x dapat telan. Nasi pun 2-3 suap ja itupun paksa masuk sebab sy kuat gastrik skrg. Makan biskut/bun, minum oat/nestum.