26 weeks pregnant

Saya cuma nk thu..Yg mana dh masuk 7months korg dh nmpk babybump belum ? Saya belum macam tak pregnant langsung 😭 saya risauuu.. ramai kata kt saya babybump kecik sbb anak saya tk sihat 😪 apa pendapat mommys ye… ada yg senasib dngn saya juga ke babybump kecikkk #pleasehelp #firstmom #bantusharing #firstbaby

13 Balas

please awak, ignorekan mulut2x org, time ni jgn nak fikir benda mcm tuh, awak pregnant tau, jaga kesihatan n baby lagi. selagi awak check up, doktor cakap berat baby normal, semua okay, maksud okay. saiz perut ni tak sama tiap org, ada yg baru bapa week da nampak , ada yg nak bersalin tapi nampak mcm bapa week. ikut badan juga, kalau jenis tak nampak ,sbb baru first time sama. saya dulu mcm awak. tipu kalau tak down, kena compare, stress gila time pregnant mcm ni. bila fikir balik, tak berbaloi pun nak fikir, buat kita sakit kepala, stress je, diorg okay, lagi seronok mengata ada la. so awak, please ignorekan, dengar doktor cakap. sbb awak baru pregnant tau, nnt pantang, anak membesar, kena lagi. skrg enjoy je pregnant awak, jgn dilayan org toksik mcm tuh.

6mo ago

yaa faham awak, sbb saya pun dulu kena, da ada anak ni pun still kena. tipu kalau saya tak stress n nges. tambah org mgata itu ini. padahal diorg pun ada yg jadi mak2x juga. 😌 . skrg kena ignore je, jgn nges utk benda mcm ni okay. bila diorg kata ckp doktor ckp berat baby normal, anak pun sihat, n then bagus bila baby bump kcik ,so bole jaga aurat kita, takyah nak beli baju lagi.

sy dr 10w dh ada baby bump.. smua org pakat cakap "baby kecik lg, bukan baby bump" xde pla best even ada baby bump.. smua org nafikan sdgkan ko x pnah boroi pun sblm tu..even tnya dlm apps ni pun org gelak je. msok 17weeks lg bsr, dah sakit itu ini smua.. punggung kaki sakit.. lg sengsara.. bgun pg mcm nak pth badan.. bgun x dpt..scan anak saiz normal je.. x bsr x kcik.. ikut umo.. skrg dh 23w.. lg 17 weeks nak sakit bdn hari2.. mnangis bgun pg sbb kna pg kja..

saya pun pernah kena jugak ayat perut tak nampak padahal masatu baru 5bulan hehe . skrg 7bulan besar sikit dah . siap pakej dia kata perut tak nampak , tapi yg nampak cuma badan makin kembang🥰 setiap kali jumpa saya , msti dia akan cakap saya ni kembang . dalam banyak orang dia la paling sebok nk tau pasal gender baby . bila dh bgtau gender baby , dia pertikai pulak . kata kalau mengandung baby boy badan tak kembang mcm ni hehe 😀

ignore je semua tu. saya pon masih taknmpk. aktiviti seharian saya same sahaja. masih boleh jln laju. ramai juga tgur tknmpk perut. taknmpk mcm mengandung. mula2 saya overthinking. mmg terganggu dgn kata2 tu. tapi once dah scan. rasa dh baby kick. semua okay. baby sihat. alhamdulillah. ignore je

6mo ago

kan.. lagi bgus macam ni. aktif mcm biase. moga dipermudahkan proses bersalin nanti ye 😍

saya punya baby bump sama je start tahu pregnant sampai sekrang dah 25 weeks. Nampak macam buncit baru lepas makan je haha. Tapi bila scan semua normal okay je, baby berenang2 lagi dalam perut. Jangan risau sis. Perut tak nampak lagi best, orang tak tau pregnant, tahu2 bersalin je.

sma dgn sy sis, sy pun dah nak msuk 7bulan tpi perut x nmpk sgt mcm pregnant 😅 first sy pun risau jga sbab perut x besar sgt, tpi bila dah checkup smua normal bru happy,, abaikn je org yg ckp bgtu yg pnting tiap kli checkup kita tau yg baby kita sihat ☺️

babybump besar kecik tak menentikan kesihatan bayi. 7 bln patut u dah boleh rasa baby gerak so u pantau baby gerak je. and then time scan tu boleh tanya condition baby amd everything. as long as doc kata tumbesaran baby selari shoul be no problem sis.

saya pun sama orang always kondem . tapi saya pedulikan . janji setiap kali check up doctor kata baby sihat baby ok . saya dah cukup lega . kita kena ignore je mulut orang ni . kuatkan mental . jaga kesihatan kita n baby lebih baik . goodluck momma

6mo ago

Tq sis 😩❤️ mental sy xkuat nak terima kutukan org kdg smpai menangis.. tq for your advice ❤️ semoga dipermudahkan urusan juga 🫶🏻

abaikan mulut org.. masa mngandungkan ank pertaman pon org x pcya tngah pregnant sbb perut x nmpak.. nk dkt 8 bulan pon still kne mengorat .. yg pnting bby dan ibu sihat.. jgn nk fikir mulut org, tkot kita yg stress..

6mo ago

Tulah sis..kdg nngis sbb hati ni sensitif… huhuhu

Abaikan orang kata sis, yang penting checkup semua baby sihat normal dah cukup. Kadang anak first tak nampak sangat baby bump. Kalau risau try pergi scan baby, tengok jantung baby semua ok ke taj