Hamil ke tak

Saya check upt positif . Gambar first (18/9) dah naik terang. Second 19/9. Then saya tak tahu nk buat apa ? Should i dptkan confirmation dari klinik utk pregnancy ni atau tunggu dulu? Sbb tk thu bila boleh buka buku pink. Before this dh pernah gugur. So trauma sikit nk g check doktor sbb haritu tk nmpak kantung baby lg(6weeks) then doktor dah conclude as ectopic dan akhirnya gugur. What should i do ?

Hamil ke tak
3 Balas

kalo de kes ggur btter cek cpt. tmbh line ni pon pekat. g kk kata nk buat pengesahan prgnt. nt dorang sruh test urin. apa2 pon tahniah. doakn saya juga supaya hamil juga bulan ni

9mo ago

aamiin 🤲🏻

pregnant tu sis, kalau nak tahu berapa minggu, cuba beli clear blue tu. kalau keluar 3+ weeks, boleh dah pegi scan confirm. sy sebelum ni buat mcm tu. 🥰

9mo ago

Hehe saya dah 7w tp tk scan lg. next week buka buku pink sekali scan

Klau ad pengalaman gugur lg better p klinik nnt diorg blh bg ubat kuatkan rahim insyaallah

9mo ago

iyee sbb x de heartbeat lg sis..sy pn cm tu gk dlu sis...